obs Swartemeer
7894 CL Zwartemeer
T. 0591 390 213

Educatieve jeugdbladen en boeken
In het begin van het schooljaar krijgt u informatiefolders over de jeugdbladen Bobo, Okki, Taptoe, Hello You en de jeugdboeken series “leesleeuw” en boektoppers. Door middel van de antwoordbon kunt u zelf beslissen of u een abonnement wenst of de boeken wil bestellen.

Bibliobus
Op dinsdagmiddag staat deze bij onze school (parkeerterrein bij de sporthal). Van ongeveer 14.15 uur tot 14.45 uur is er de mogelijkheid om boeken te lenen of te ruilen. Alle kinderen worden, via school, gratis lid !!!We willen het bezoek aan de BIEB graag stimuleren, want het is van groot belang, dat uw kind zich veel bezig houdt met boeken, lezen of plaatjes kijken. Groep 3 en 8 krijgt de gelegenheid om de bibliobus te bezoeken. Groep 1 en 2 krijgen een zogenaamde "wisselcollectie”. Deze uitleencollectie is op school aanwezig. Als uw kind de boekjes in een tasje mee naar huis neemt, zou het leuk en nuttig zijn, als u als ouder samen met uw kleuter deze boekjes leest, voorleest of de plaatjes bekijkt.

Stageschool
Aangezien onze school stageschool is, komen er regelmatig studenten en docenten van de Hogeschool Drenthe (PABO), Academie voor Lichamelijke Opvoeding of het Esdal College in de klas.

fototoestelSchoolfoto's
Eén keer in de twee jaar nodigen we de schoolfotograaf uit om op school te komen. Naast individuele portretten kunnen de kinderen ook met broertjes en zusjes samen op de foto. Daarnaast laten we per klas een groepsfoto maken. Natuurlijk is het aan u of u de foto's wilt bestellen of evt. bijbestellen.

Sportevenementen
We doen mee aan diverse sportevenementen, zoals het schoolhandbaltoernooi, schoolvoetbaltoernooi en de gezamenlijke sportdag van alle basisscholen in Zwartemeer.

I.C.T.
We hebben de beschikking over een netwerk. In iedere klas is minimaal één computer hierop aangesloten. Educatieve software staat op het netwerk. De computer houdt de vorderingen van de leerlingen bij. Het netwerk beschikt over een beveiligde internet verbinding. Voor programma’s die niet werken op het netwerk hebben we stand-alone pc’s.

Gruiten.
Gruiten is een samenvoeging van fruit en groenten. Op dinsdagmorgen verzorgt de ouderraad voor de kinderen van onze school een verrassing. De ene keer een kiwi, dan een banaan de volgende keer stukje kaas met wat druiven etc. Het is de bedoeling dat de kinderen met allerlei fruit en groenten in aanraking komen.